Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@22:34:00 GMT

سرنوشت نامعلوم کاخ جهان‌نما

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۶۰۹۶

سرنوشت نامعلوم کاخ جهان‌نما

ایسنا/اصفهان چند روزی است که حصارهای فلزی شهرداری اصفهان، دورتادور بقایای کاخ ثبت ملی شدۀ جهان‌نما در چهارباغ عباسی را پوشانده‌اند و این اقدام، نگرانی‌هایی را در پی داشته است.

بقایای کاخ جهان‌نما مربوط به دوره‌ی صفویه است و سال ۱۳۹۵ در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده. پیش‌تر، دورِ بخش کاوش و مرمت‌شدۀ محدودۀ کاخ جهان‌نما، حصاری شیشه‌ای کشیده شده بود و مردم می‌توانستند شاهد بقایای این کاخ، در نخستین سایت موزه شهری اصفهان باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فریدون اللهیاری، مرداد ماه 1395 بعد از انجام  مرحله کاوش بخشی از بقایای این کاخ طی گفت و گویی با ایسنا اعلام کرده بود: بازسازی کاخ جهان‌نما در شورای فنی میراث فرهنگی تأیید شده و طبق توافق شهرداری با میراث، تا سفت‌کاری به عهده شهرداری و بخش نازک‌کاری به عهده میراث فرهنگی باشد.

علمدار علیان، مسئول باستان‌شناسی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان، نیز مردادماه سال ۱۳۹۶ به خبرگزاری مهر گفته بود: سایت موزه کاخِ جهان‌نما از نوروز امسال به شکل موقتی و به‌منظور سامان‌دهی این محدوده در ایام عید در محل اصلی این کاخ در دروازه دولت اصفهان ایجادشده و کاخ جهان‌نمای اصفهان مطابق با نقشه‌های قدیمی به شکل کامل بازسازی خواهد شد. این طرح در شورای بازبینی میراث فرهنگی کشور نیز به تصویب رسیده است اما بحث اجرایی آن پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.

فریدون اللهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان، در گفت و گویی که مهرماه سال ۱۳۹۶ با گروه استان‌های خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان داشته درباره این کاخ اظهار کرده بود: درصدد برنامه‌ریزی برای آن هستیم که مشخص کنیم کاخ جهان‌نما در چه ابعاد و با چه فرم و شکلی باید در ورودی خیابان چهارباغ عباسی ساخته شود اما بسیاری از سازه‌های معماری و کاربری‌های موجود پیرامون کاخ جهان‌نما در دوره تاریخی که این کاخ ساخته‌شده وجود نداشته و طبیعی است که ایجاد این کاخ ازنظر فضایی شرایط جدیدی را ایجاد خواهد کرد که باید ساماندهی فضایی پیرامون این کاخ نیز در نظر گرفته شود.

 وی اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ نیز طی گفتگویی با خبرگزاری مهر اگفته بود: توافق و تفاهم‌نامه‌ای برای بازسازی و احیای کاخ جهان‌نما تدوین شد اما با توجه به اهمیت «کاخ جهان‌نما» این طرح برای بررسی و تصویب نهایی به شورای عالی فنی معاونت میراث فرهنگی کشور ارسال شد که ملاحظاتی برای آن در نظر گرفتند و این ملاحظات نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

اللهیاری خاطرنشان کرده بود: الزامات تعیین‌شده در شورای عالی فنی معاونت میراث فرهنگی در بازسازی کاخ «جهان‌نما» تعریف‌نشده؛ بلکه این الزامات، مداخلاتی است که باید در پیرامون کاخ «جهان‌نما» صورت بگیرد و فعلاً به آینده موکول شده تا با رعایت بحث ساماندهی فضایی و ملاحظات پیرامونی، امکان بازسازی و احیای آن فراهم شود.

حالا، ناصر طاهری، معاون میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان درباره چرایی حصارکشی دور بقایای این کاخ به ایسنا می‌گوید: در حال حاضر فقط حصار کشی انجام و محدوده کارگاهی شهرداری اصفهان مشخص‌شده است. هدف اجرای کارِ کف‌سازی محور میانی بود اما ما آن را متوقف کردیم.

او خاطرنشان می‌کند: ما با شهرداری اصفهان مکاتبه کرده‌ایم تا طرح خود را برای اداره کل میراث فرهنگی اصفهان ارسال کند و بعد از بررسی، اگر طرح مورد تائید بود کار ادامه پیدا می‌کند و اگرنه باید طبق نظر ما برای این محدوده تصمیم‌گیری شود.

 معاون میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان در پاسخ به سؤال خبرنگار ایسنا مبنی بر چگونگی حفظ حریم و عرصۀ این اثر ثبت ملی شده اظهار می‌کند: عرصه بقایای کاخ جهان‌نما ثبت است و قطعاً حفظ می‌شود اما تمهیدات و راهکارهای نجات بخشی هم داریم که اگر خواستند روی آن را سنگفرش کنند، محدوده را پوشانده و عایق می‌کنیم تا حفاظت شود و بعد می‌توانند کار خود را انجام بدهند.

گویا عملیات سنگفرشِ محور میانی چهارباغ، آن‌قدر مهم است که نه‌تنها مطالعات بر روی پروژۀ احیای این کاخ را کنار زده، بلکه قادر است، حریم و عرصۀ این اثرِ ثبت ملی شده را نیز بپوشاند و تا قلب دروازه دولت پیش برود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری چهارباغ عباسي موزه جهان نما شهرداری اصفهان میراث فرهنگی اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۶۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است

معاون میراث‌ فرهنگی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی همدان گفت: در پی عملیات اجرایی پیاده‌راه باباطاهر و در سفال‌های تاریخی کشف شده در این منطقه شواهدی از دوره اسلامی، متأخر اسلامی و ایلخانی قابل مشاهده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان، حمیدرضا حیدری اظهار داشت: در حین حفاری روز یکشنبه 16 اردیبهشت‌ماه، در عمق 1.5 متری در ابتدای خیابان باباطاهر که از سوی شهرداری به‌منظور آغاز عملیات عمرانی پیاده‌راه‌سازی آغاز شده بود، یک دیواره آجری از یک بنای تاریخی کشف شد.

حیدری عنوان کرد: به نظر باستان‌شناسان در این بنا شواهدی از دوره اسلامی، متأخر اسلامی و ایلخانی روی برخی از تکه‌های سفال‌ها قابل رؤیت است.

کشف یک دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راه‌سازی

وی با اشاره به توقف پروژه پیاده‌راه‌سازی باباطاهر همدان بیان کرد: مکاتبه لازم برای دریافت مجوز از پژوهشکده تهران برای کار کاوش در این منطقه انجام و منتظر دریافت مجوز هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • استفاده از فلزیاب جرم است؟
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • دستگیری دو جستجوگر مسلح گنج در گرمدره
  • ۳ حفار غیرمجاز در حوزه میراث‌فرهنگی در آمل دستگیر شدند
  • حماس: سرنوشت صهیونیست‌ها در رفح هم چیزی جز شکست نیست
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان