Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@05:20:36 GMT

سرنوشت نامعلوم کاخ جهان‌نمای اصفهان

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۹۵۲۸

سرنوشت نامعلوم کاخ جهان‌نمای اصفهان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، بقایای کاخ جهان‌نما مربوط به دوره‌ی صفویه است و سال ۱۳۹۵ در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده. پیش‌تر، دورِ بخش کاوش و مرمت‌شدۀ محدودۀ کاخ جهان‌نما، حصاری شیشه‌ای کشیده شده بود و مردم می‌توانستند شاهد بقایای این کاخ، در نخستین سایت موزه شهری اصفهان باشند.

فریدون اللهیاری، مرداد سال  ۱۳۹۵ بعد از انجام  مرحله کاوش بخشی از بقایای این کاخ  اعلام کرده بود: بازسازی کاخ جهان‌نما در شورای فنی میراث فرهنگی تأیید شده و طبق توافق شهرداری با میراث، تا سفت‌کاری به عهده شهرداری و بخش نازک‌کاری به عهده میراث فرهنگی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علمدار علیان، مسئول باستان‌شناسی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان، نیز مردادسال ۱۳۹۶  گفته بود: سایت موزه کاخِ جهان‌نما از نوروز امسال به شکل موقتی و به‌منظور سامان‌دهی این محدوده در ایام عید در محل اصلی این کاخ در دروازه دولت اصفهان ایجادشده و کاخ جهان‌نمای اصفهان مطابق با نقشه‌های قدیمی به شکل کامل بازسازی خواهد شد. این طرح در شورای بازبینی میراث فرهنگی کشور نیز به تصویب رسیده است اما بحث اجرایی آن پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.

فریدون اللهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان، در گفت و گویی درباره این کاخ اظهار کرده بود: درصدد برنامه‌ریزی برای آن هستیم که مشخص کنیم کاخ جهان‌نما در چه ابعاد و با چه فرم و شکلی باید در ورودی خیابان چهارباغ عباسی ساخته شود اما بسیاری از سازه‌های معماری و کاربری‌های موجود پیرامون کاخ جهان‌نما در دوره تاریخی که این کاخ ساخته‌شده وجود نداشته و طبیعی است که ایجاد این کاخ ازنظر فضایی شرایط جدیدی را ایجاد خواهد کرد که باید ساماندهی فضایی پیرامون این کاخ نیز در نظر گرفته شود.

 وی اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ نیز در گفتگوییا گفته بود: توافق و تفاهم‌نامه‌ای برای بازسازی و احیای کاخ جهان‌نما تدوین شد اما با توجه به اهمیت «کاخ جهان‌نما» این طرح برای بررسی و تصویب نهایی به شورای عالی فنی معاونت میراث فرهنگی کشور ارسال شد که ملاحظاتی برای آن در نظر گرفتند و این ملاحظات نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

اللهیاری بیان کرد: الزامات تعیین‌شده در شورای عالی فنی معاونت میراث فرهنگی در بازسازی کاخ «جهان‌نما» تعریف‌نشده؛ بلکه این الزامات، مداخلاتی است که باید در پیرامون کاخ «جهان‌نما» صورت بگیرد و فعلاً به آینده موکول شده تا با رعایت بحث ساماندهی فضایی و ملاحظات پیرامونی، امکان بازسازی و احیای آن فراهم شود.

ناصر طاهری، معاون میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان درباره چرایی حصارکشی دور بقایای این کاخ گفت: در حال حاضر فقط حصار کشی انجام و محدوده کارگاهی شهرداری اصفهان مشخص‌شده است. هدف اجرای کارِ کف‌سازی محور میانی بود اما ما آن را متوقف کردیم.

وی اضافه کرد: ما با شهرداری اصفهان مکاتبه کرده‌ایم تا طرح خود را برای اداره کل میراث فرهنگی اصفهان ارسال کند و بعد از بررسی، اگر طرح مورد تائید بود کار ادامه پیدا می‌کند و اگرنه باید طبق نظر ما برای این محدوده تصمیم‌گیری شود.

 معاون میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان در مورد چگونگی حفظ حریم و عرصۀ این اثر ثبت ملی شده اظهار کرد: عرصه بقایای کاخ جهان‌نما ثبت است و قطعاً حفظ می‌شود اما تمهیدات و راهکارهای نجات بخشی هم داریم که اگر خواستند روی آن را سنگفرش کنند، محدوده را پوشانده و عایق می‌کنیم تا حفاظت شود و بعد می‌توانند کار خود را انجام بدهند.

گویا عملیات سنگفرشِ محور میانی چهارباغ، آن‌قدر مهم است که نه‌تنها مطالعات بر روی پروژۀ احیای این کاخ را کنار زده، بلکه قادر است، حریم و عرصۀ این اثرِ ثبت ملی شده را نیز بپوشاند و تا قلب دروازه دولت پیش برود.

کد خبر 472214 برچسب‌ها فرهنگ - میراث فرهنگی استان اصفهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ میراث فرهنگی استان اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۹۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد گفت: در راستای حمایت از هنرمندان صنایع دستی و با پیگیری انجام شده، بیمه تامین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد تایید و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی خراسان رضوی، حسین امیرکلالی اظهارداشت: در راستای تکالیف ماموریتی و ایجاد انگیزه و حمایت از هنرمندان صنایع دستی مشهد، با پیگیری صورت پذیرفته و تنظیم لیست متقاضیان جدید بیمه تامین اجتماعی در حوزه صنایع دستی ، تعداد 109 نفر متقاضی جدید از هنرمندان فعال صنایع دستی مشهد به افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی اضافه شده و در مجموع بیش از 1300 هنرمند صنایع دستی در مشهد از بیمه تامین اجتماعی برخوردار شدند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد ادامه داد: نظر به ابلاغ دستورالعمل وزارتخانه در سال 1402 و با عنایت به دستور ریاست جمهوری و موافقت سازمان برنامه و بودجه در خصوص بیمه کردن افراد جدید از شاغلان صنایع دستی شناسه دار و در اجرای قانون حمایت از هنرمندان ، استادکاران و فعالان صنایع دستی، تعداد 286 نفر متقاضی جدید در استان خراسان رضوی مورد تایید وزارتخانه و سازمان تامین اجتماعی قرار گرفتند که از این تعداد 109 نفر از هنرمندان مشهد هستند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیری و اطلاع رسانی خوبی که در مشهد مقدس انجام شد، شاهد افزایش تعداد هنرمندان بیمه شده در سطح شهرستان بودیم.

امیرکلالی  یادآور شد: متقاضیان معرفی شده پس از تکمیل مدارک از جمله ارائه کارت مهارت فنی و حرفه ای، معتبر بودن پروانه فعالیت و سایر شرایط ابلاغ شده قانونی می‌توانند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در قالب بیمه قالیبافان و شاغلان صنایع دستی قرار گیرند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • استفاده از فلزیاب جرم است؟
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • حماس: سرنوشت صهیونیست‌ها در رفح هم چیزی جز شکست نیست
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور