Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در ادامه عملیات بهسازی در چهارباغ، برای اجرای حوض مقابل کاخ جهان‌نما ویترین شواهد تاریخی این کاخ و بخش جنوبی آن را محصور کرد و حالا ساخت این حوض و سنگفرش کردن بخش جنوبی یافته‌های کاخ، موجب نگرانی فعالان میراث‌فرهنگی و رسانه‌ها از دفن همیشگی بخش‌های کاوش نشده کاخ جهان‌نما در زیر بتن و سنگفرش‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علیرضا جعفری‌زند از باستان‌شناسان منتقد عملیات بهسازی چهارباغ معتقد است خطری بقایای این کاخ را تهدید نمی‌کند و این آثار در محور شرقی ـ غربی و شمال این مکان است نه در جنوب و محل ساخت حوض شهرداری.

کاخ جهان‌نما در محور شرقی ـ غربی، زیر سنگفرش محور‌های کناری

 

علی شجاعی، باستان شناسی که کاوش‌های او در سال ۹۴ بخش‌هایی از فوندانسیون (مجموعة مصالحی که در پی سازی ساختمان به کار رفته است) کاخ جهان‌نما را بیرون کشید، نسبت به تخریب شواهد تاریخی این کاخ و همچنین بقایای مدفون آن زیر سنگفرش‌ها و بتن‌ها هشدار داده است.

او تصریح کرد: نگرانی‌ها نه تنها درباره کاخ جهان‌نما بلکه درباره مدفون شدن شواهد تاریخی حوض تفرجگاه هم هست؛ حوضی که سازمان نوسازی و بهسازی بنا دارد آن را در روی لایه امروزی احیا کند.

علیرضا جعفری‌زند از باستان شناسانی است که از همان ابتدا در زمان عملیات مترو در چهارباغ وضعیت کاخ جهان‌نما را رصد کرده و برای اولین بار نسبت به آثار مدفون کاخ جهان‌نما اعلام خطر کرد.

این باستان شناس گفت: بیشتر قسمت‌های کاخ جهان نما در قسمت شرقی ـ غربی چهارباغ است، جایی که خیابان بوده و حالا سنگفرش کرده اند. در قسمت جلوی کاخ به احتمال همان آبنما‌هایی هستند که ارتباط پیدا می‌کنند به چهارباغ و در واقع ما در این مکان چیزی به جز آب‌نما نداریم.

جعفری‌زند ادامه داد: یک ویژگی‌ای که کاخ جهان‌نما دارد این است که ما تنها، فندانسیون این کاخ را داشتیم و بنابراین بخشی که آقای شجاعی در سال ۹۴ کاوش کرده است به طور طبیعی بخش کوچکی از آن بوده، ولی نیاز بود که این محل با تبحر و با تخصص و تجربه بیشتر کاوش شود. به همین دلیل یک قسمت از این کاوش انجام گرفت و قسمت شرق و غرب این کاخ که باید انجام می‌شد، زیر خاک باقی ماند.

او افزود: آثار کاخ جهان‌نما بیشتر در شرق و غرب و در شمال قسمتی است که کاوش شد، نه قسمت جنوبی که در زمان حاضر حوض را می‌سازند.

به گفته او این قسمت‌ها را خیلی زودتر از این‌ها سنگفرش کردند! خیلی زودتر از این سر و صدا‌ها که گفته می‌شود بخش‌هایی از کاخ جهان نما زیر سنگفرش‌ها برای همیشه مدفون شده!

اشاره جعفری زند به شرق و غرب محل شواهد تاریخی کاخ جهان نما، قسمت‌هایی از خیابان چهارباغ است که در همان ابتدای شروع عملیات بهسازی، سنگفرش شد. عملیاتی که انتقاد کارشناسان را مبنی بر نبود کاوش‌های باستان شناسی منسجم و مستمر را در پی‌داشت.

پیشتر ناصر طاهری معاون میراث فرهنگی اصفهان گفته بود که هیچ لایه تاریخی در محور‌های کناری چهارباغ وجود ندارد این درحالی ست که کارشناسان از وجود بقایای مدفون کاخ جهان نما در ابتدای چهارباغ در محور شرقی ـ غربی می‌گویند. آثاری که فرصت خوبی برای کاوش داشت و، اما به هر دلیل این فرصت به وقتی دیگر محول شد.

کارشناس رسمی دادگستری در ابنیه و آثار تاریخی در ادامه  اضافه کرد: در زمان کاوش در این محل محدودیتی برای باستان‌شناس قائل نشده بودند، محدودیت شرقی ـ غربی داشت، اما محدودیت بخش جنوبی را نداشت و بنابراین اگر باستان شناس قصد کاوش داشت می‌توانست قسمت جلو یعنی بخش جنوبی را هم کاوش کند.

کاخ جهان‌نما در زیر خاک محفوظ‌تر است


این باستان شناس اطمینان خاطر داد که قسمت‌های شرقی ـ غربی و شمالی کاخ جهان‌نما محفوظ مانده است.

او ادامه داد: این مکان‌ها، عمیق کنده نشده است و سنگفرش از روی آسفالت و یا در نهایت آسفالت را کنده اند و سنگفرش شروع شده است.

به گفته جعفری‌زند برای رسیدن به جهان نما نزدیک به یک متر یا یک متروبیست سانت خاک برداشته شده است. به همین دلیل این آثار در این قسمت‌ها سالم مانده و هر زمانی که تصمیمی برای کاوش گرفته شود، می‌توان سنگفرش‌ها را برداشت و کاوش جهان‌نما را ادامه داد.

اما این باستان‌شناس معتقد است با شرایط فعلی حتی کاوش جهان‌نما هم بهتر است ادامه پیدا نکند.

او ادامه داد: ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که به قول معروف هیچ چیزی مشخص نیست یعنی ممکن است یک دفعه کاری را شروع کنند و بعد به دلیل نبودن بودجه کار رها شود؛ به همین دلیل به نظر من برای آثار کاخ جهان‌نما اکنون جای نگرانی نیست.


احیای حوض شهرداری با چراغ سبز باستان شناس

جعفری‌زند حتی احیای حوض در این قسمت را با چراغ سبز باستان‌شناس دانست و گفت: باستان شناس به طور حتم در این قسمت به چیزی برنخورده، چون اگر بود به طور طبیعی کاوش می‌کرد و این قسمت را مثل همان قسمت‌هایی که اکنون ویترین شده بیرون می‌آورد.

این کارشناس گفت در بازدیدی که از این مکان داشته حوضی که در جلو کاخ جهان‌نما در حال ساخت است در سطح بالایی قرار گرفته و جای نگرانی نیست و اکنون با شرایط موجود خطری جهان‌نما را تهدید نمی‌کند.

محسن جاوری در ماه‌های اخیر باستان‌شناسی محدوده آمادگاه تا انقلاب را سرپرستی می‌کند. وی که پیشتر هم در سال ۸۳ کاوش‌هایی را در چهارباغ داشته به ایرنا گفت: رو به روی کاخ جهان‌نما حوضی بوده که شواهد و مدارک آن در کاوش‌های قبلی مستندسازی شده است. اقداماتی که در حال انجام است فقط در قسمت حوض است که آن‌هم چند لایه حفاظتی روی آن تشکیل و حوض آن احیا می‌شود.

جاوری تاکید کرد: محور مرکزی خیابان چهارباغ که آب در آن گردش می‌کند و حتی حوضی که در زیر خاک است در لایه امروزی احیا می‌شود و سایر داده‌ها هم مستندسازی شده اند. هیچ آسیبی متوجه جرز‌های کاخ جهان‌نما نیست و تنها قسمتی که مورد سنگفرش قرار می‌گیرد بخش حوضی ست که قرار است احیا شود.

کاوشی که به مجال دیگر موکول شد

این باستان شناس از طرح احیای کاخ جهان‌نما در شروع محور چهارباغ با حفظ لایه‌های تاریخی در کف، بر اساس مستندات موجود گفت و افزود: اگر بنا بر تصمیمی که سازمان میراث فرهنگی و همین‌طور سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان دارند، قرار باشد این کاخ در آینده احیا شود قسمت‌های باقی مانده از خیابان که الان زیر سنگفرش است؛ به طور قطع باید پیگردی شوند و در آینده یک کاوش باستان‌شناسی باید در آن قسمت‌ها انجام شود.

او یادآور شد: کاوشی که در آن زمان توسط باستان‌شناس در سال ۹۴ انجام شده به صورت طولی و در محور خود خیابان انجام شده است.

جاوری با اشاره به پیگردی در باستان‌شناسی بیان داشت: در همان زمان خیابان به صورت عرضی یعنی شرقی ـ غربی که در واقع محور این کاخ بود باید گسترش داده می‌شد تا بقیه جرز‌ها هم از زیر خاک بیرون بیاید، اما کاری که در آن زمان انجام نشد، ولی در هر صورت به احتمال خیلی زیاد قبل از اینکه بخواهند هر اقدامی برای احیای این کاخ انجام بدهند باید حتما کاوش باستان‌شناسی ادامه پیدا کند.

استان اصفهان به عنوان قطب گردشگری کشور بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی این استان شناسایی شده و یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و چهار اثر آن به نام‌های میدان امام (نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کاخ جهان نما چهارباغ میراث فرهنگی اصفهان سازمان نوسازی و بهسازی محور شرقی ـ غربی باستان شناس کاخ جهان نما عملیات بهسازی میراث فرهنگی شواهد تاریخی باستان شناسی همین دلیل جهان نما زیر سنگفرش جعفری زند بخش جنوبی سنگفرش ها شرق و غرب سال ۹۴ زیر خاک قسمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۱۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از فصل گرما بدون خاموشی تا سرعت گرفتن افتتاح پروژه‌های عمرانی در نصف جهان

ایمنا از سرعت گرفتن افتتاح پروژه‌های عمرانی در نصف جهان، فصل گرم بدون خاموشی در سال جاری با مدیریت مصرف، آغاز سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، دست نیافتنی‌تر شدن رکورد استقلال در آزادی و افزایش حمایت از بیماران تالاسمی در بسته خبر خوش می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبر خوش به سراغ خبرهای خوش مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان در خصوص پروژه‌های عمرانی شهر اصفهان می‌رویم، در ادامه نیز خبری از مواجه نشدن مردم با خاموشی‌های فصل گرم در سال جاری مطرح شده است، همچنین آغاز نمایشگاه بین‌المللی کتاب، صدرنشینی استقلال در بازی‌های خانگی و ‏‬ افزایش حمایت از بیماران تالاسمی نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.

‏‬در روند پروژه‌های عمرانی، خبرهای خوبی برای مردم شهر اصفهان داریم

سیدعلی معرک‌نژاد، مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان در برنامه رادیویی «صدای شهر» اظهار کرد: در سومین سال از فعالیت مجموعه مدیریت شهری در دوره ششم، قطار افتتاح پروژه‌های عمرانی سرعت بیشتری گرفته است و طی دو هفته آینده دو پروژه که برای شهر اصفهان اهمیت زیادی دارد در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: تعریض بزرگراه شهید خرازی و پل صاحب روضات که به دلایل مختلفی چندین سال در شهر به تعویق افتاده بود، با همت مجموعه مدیریت شهری و عملیاتی اجرایی همکارانم در معاونت عمران این پروژه چند ماهی است که به ثمر رسیده است و آغاز به کار رسمی و افتتاح آن را خواهیم داشت.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان با تاکید بر اهمیت مباحث محیط زیستی و پسماند در شهر اصفهان گفت: در روند پروژه‌های عمرانی و افتتاحیه‌هایی که با شعار «به احترام مردم اصفهان» برگزار می‌شود، به ایستگاهی رسیدیم که خبرهای خوبی را به مردم شهر اصفهان خواهیم داد.

معرک‌نژاد با بیان اینکه آئین آغاز به کار و کلنگ‌زنی شهرک بازیافت شهر اصفهان از پروژه‌های مهم و تأثیرگذار زیست‌محیطی است، ادامه داد: تصفیه شیرابه، پسماند ساختمانی و احداث کارخانه‌ای که این پسماند را بازیافت می‌کند، جز آرزوهای دیرینه شهروندان اصفهان بوده است که روزهای آینده در ریل پروژه‌های افتتاحیه قرار می‌گیرد.

‏‬ در تابستان سال جاری خاموشی نداریم

بر اساس اعلام وزارت نیرو، صنعت برق کشور در فصل سرد سال با مازاد ظرفیت تولید برق روبه‌رو است، بنابراین مشکل اصلی ناترازی در صنعت برق کشور، شدت بالای مصرف انرژی است و کم‌هزینه‌ترین روش رویارویی با این مشکل نیز تلاش برای کاهش شدت مصرف انرژی و مدیریت مصرف برق در فصل گرم سال به شمار می‌آید، بر همین اساس در سال جاری با تعریف ۱۸۰ برنامه و شروع پویش با انرژی برای گذر از تابستان احتمال خاموشی کمرنگ شده است، اما این برنامه بدون همکاری مصرف‌کنندگان بخش‌های خانگی، صنعتی و تجاری قابل اجرا نخواهد بود.

همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی درباره میزان ناترازی برق در کشور می‌گوید: ۲۰ هزار مگاوات ناترازی برق که اعلام شده است، صحت ندارد و نمی‌توان عدد دقیقی را اعلام کرد، زیرا ناترازی برق بستگی به مدیریت مصرف دارد، اما با توجه به تدابیر در نظر گرفته شده، خاموشی نداریم.

آغاز سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از نوزدهم تا بیست‌ونهم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ در مصلای امام خمینی (ره) به‌صورت حضوری و در سامانه https://book.icfi.ir/ به صورت مجازی برگزار می‌شود.

با در دسترس قرار گرفتن وبگاه نمایشگاه مجازی کتاب از دیروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت‌_ کاربران می‌توانند برای ثبت‌نام و جست‌وجوی کتاب‌های مورد علاقه خود، به وبگاه مراجعه کنند، همچنین بن تخفیف در نظر گرفته شده برای اساتید، دانشجویان و طلاب تنها از طریق فروش غیرحضوری قابل اعمال است.

استقلال، مدعی شماره یک قهرمانی

تیم استقلال که در هفته بیست‌و ششم لیگ برتر فوتبال در نیمه اول با یک گل از ذوب آهن عقب افتاده بود، در نیمه دوم کامبک زد و با دو گل زیبای ماشاریپوف و بلانکو از سد ذوب‌آهن گذشت، این سیزدهمین پیروزی استقلال در بازی‌های خانگی بود و موجب شد تا شاگردان جواد نکونام در صدر جدول بمانند.

استقلال در جدول بازی‌های خانگی بالاتر از سایر تیم‌ها قرار دارد و البته همچنان با ۵۷ امتیاز مدعی شماره یک قهرمانی محسوب می‌شود، اگرچه با پیروزی مقابل ذوب‌آهن رکورد جالب استقلال در بازی‌های خانگی دست‌نیافتنی‌تر از قبل شد.

تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج در جهت افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی

محمد اسماعیل کاملی، مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران اظهار کرد: بیماری تالاسمی جز پنج بیماری نادری بود که پیش از تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج از حمایت برخوردار بودند، پس از ایجاد صندوق، میزان حمایت از بیماران تالاسمی افزایش یافته است.

وی در تشریح بسته‌های حمایتی از بیماران تالاسمی گفت: خدمات سنجش استخوان، ۲۶ خدمات آزمایشگاهی، خدمات توانبخشی با چهار کد، خدمات ویزیت در هشت گروه تخصصی و خدمات دندانپزشکی برای بیماران تالاسمی انجام می‌شود.

کد خبر 751330

دیگر خبرها

  • تشریح برنامه‌های دهه کرامت در اصفهان/ نصف جهان رنگ و بوی رضوی به خود می‌گیرد
  • تشریح برنامه‌های دهه کرامت در اصفهان/ نصف جهان رنگ و بوی ضوی به خود می‌گیرد
  • تقدیر از قهرمان تاریخ‌ساز یخ‌نوردی جهان
  • میدان نقش جهان روز بدون موتورسیکلت را تجربه کرد
  • افزایش انتشار کربن، همچنان نگرانی زیست‌محیطی اصلی جهان
  • افزایش انتشار کربن، همچنان یک نگرانی مهم زیست‌محیطی
  • عکس‌| خشم سپاهانی‌ها از مجری پرسپولیسی‌؛ او باید عذرخواهی کند!
  • از فصل گرما بدون خاموشی تا سرعت گرفتن افتتاح پروژه‌های عمرانی در نصف جهان
  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان