Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@15:10:15 GMT

اصفهان نما برای آغاز مسیر هوشمندسازی مطلوب است

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۵۷۲۳۱

اصفهان نما برای آغاز مسیر هوشمندسازی مطلوب است

یک طراح شهری گفت: شهر هوشمند به شهروندان، اقتصاد، سازوکار هوشمند، طراحی و برنامه‌ریزی هوشمند نیاز دارد و اصفهان برای تبدیل شدن به شهری هوشمند باید از ظرفیت طراح‌ها، برنامه ریزهای شهری و شهروندان استفاده کند.

فریناز مقتدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از حدود ۳۰ سال پیش که پدیده شهرهای هوشمند مطرح شد، طرح‌ها و برنامه‌های مختلفی ایجاد، اجرا و ارزیابی شد که موجب تکامل موضوع شهر هوشمند در طول زمان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: شهر هوشمند امروز از نظر ماهیت و کارکرد نسبت به شهر هوشمند گذشته متفاوت است در گذشته شهری هوشمند بود که در آن از فناوری اطلاعات و ارتباطات به صورت گسترده استفاده می‌شد و عموماً مهندسان کامپیوتر و نرم افزار درگیر این طرح‌ها بودند در حالی که امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تنها به عنوان یک زیرساخت شهر هوشمند شناخته می‌شود.

این پژوهشگر و طراح شهری افزود: آب، گاز و برق جز زیرساخت‌های موجود در یک شهر است که در کنار سایر ابزارها می‌تواند به هوشمندسازی شهر کمک کند.

مقتدری با اشاره به نسل‌های مختلف شهر هوشمند گفت: چهار نسل از شهرهای هوشمند را تجربه کرده‌ایم و در حال حاضر نسل چهارم شهرهای هوشمند را پیش رو داریم، پروژه شهر با چند کلیک جز نسل دوم شهرهای هوشمند است.

وی ادامه داد: ایران عموماً نسل اول شهرهای هوشمند را تجربه می‌کند و استفاده از فناوری و نرم افزارها در این نسل از شهرهای هوشمند رایج است؛ با مطالعه روی سایر نمونه‌های جهانی، ایران وارد نسل دوم شهرهای هوشمند شده است.

این متخصص طراحی شهری اظهار کرد: نسل دوم شهر هوشمند، نه به دلیل ارائه خدمات الکترونیک بلکه بیشتر به دلیل زمینه سازی مشارکت مردم در نظر گرفته شده است تا آنها بتوانند نظرات و پیشنهادات خود را با شهرداری مطرح کنند.

مقتدری با بیان اینکه شهر و مدیریت شهری هوشمند دو پدیده مرتبط با یکدیگر است، عنوان کرد: مدیریت شهری هوشمند یکی از مؤلفه‌های شهر هوشمند است، لازمه هوشمندسازی شهر، مدیریت شهری هوشمند است، اما این به تنهایی کافی نیست زیرا مدیریت شهری هوشمند نمی‌تواند به تنهایی منجر به هوشمند شدن همه جانبه شهر شود.

این متخصص طراحی شهری با بیان اینکه "شهر با چند کلیک" هنوز در مراحل اولیه است و جای کار زیادی دارد، تصریح کرد: طراحی سایت "اصفهان نما" برای آغاز خوب بوده است، اما هوشمندسازی این سایت صرفاً در حیطه مدیریت شهری است و لزوماً منجر به هوشمند شدن شهر نمی‌شود، مؤلفه‌های دیگری نیز وجود دارد که باید با مدیریت شهری هوشمند ترکیب شود تا از این طریق بتوان به شهری هوشمند رسید.

اصفهان برای تبدیل شدن به شهری هوشمند باید از ظرفیت استفاده کند

مقتدری با اشاره به تعریف شهر هوشمند، ادامه داد: چنانچه بخواهیم اصفهان شهری هوشمند باشد باید پروژه‌هایی از این دست را در دستور کار داشته باشیم و برداشتن گام‌هایی در این راستا ضرورت دارد، اما نرم افزارها هر میزان هم که گسترده باشد، باز به تنهایی نمی‌تواند موجب هوشمند شدن یک شهر شود.

وی تصریح کرد: شهر هوشمند به شهروندان، اقتصاد، سازوکار هوشمند، طراحی و برنامه‌ریزی هوشمند نیاز دارد و اصفهان برای تبدیل شدن به شهری هوشمند باید از ظرفیت طراح‌ها، برنامه ریزهای شهری و شهروندان استفاده کند.

این متخصص طراحی شهری گفت: چنانچه بخواهیم از منظر شهر هوشمند به موضوع نگاه کنیم، این پروژه یک بخش و یک گام اولیه است که البته برای یک شهر هوشمند واجب است، اما چنانچه سیر تحول مدیریت شهری هوشمند را بررسی کنیم، این نوع اقدامات جز اقدامات سنتی مدیریت شهری محسوب می‌شود.

مقتدری اظهار کرد: در حال حاضر سه نسل از شهرهای هوشمند به بهره برداری رسیده است، نسل اول شهرهای هوشمند که در آن استفاده از اپلیکیشن‌های زیاد و متنوع مرسوم بوده که این نسل در دنیا منسوخ شده است، اما متأسفانه هنوز برخی شهرهای ایران در این مرحله قرار دارند.

وی با بیان اینکه اصفهان در نسل دوم شهرهای هوشمند قرار دارد، تاکید کرد: شهرهای هوشمند شدیداً با فرهنگ و ساختارهای فرهنگی هر شهر در ارتباط هستند و اگر قرار است پروژه‌ای برای هوشمندسازی شهر اصفهان تهیه شود، این پروژه نمی‌تواند مانند سایر شهرها طراحی و اجرا شود.

این متخصص طراحی شهری تاکید کرد: فرایند طراحی شهری و یا برنامه ریزی شهری به صورت سنتی قابل اجرا در هرکجای دنیا است، اما در مورد شهرهای هوشمند باید به ساختار فرهنگی شهرها نیز توجه شود در حالی که در طراحی این سایت، به این مؤلفه هم توجه نشده است.

کد خبر 426799

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهر شهر شهرداری اصفهان اصفهان هوشمندسازي هوشمند سازي شهرها فرهنگ برنامه ریزی شهری طراحی شهری نرم افزارهای تخصصی شهروند شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مدیریت شهری هوشمند شهرهای هوشمند شهری هوشمند نسل دوم شهر شهر هوشمند هوشمند شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۷۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب ۳۵ هزار پلاک‌ آبی هوشمند در منطقه ۵ اصفهان

مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان با اشاره به نصب ۳۵ هزار پلاک‌ آبی هوشمند در سطح این منطقه گفت: برای اجرای طرح نصب پلاک‌های هوشمند منازل مسکونی در سطح منطقه ۵ بیش از ۵۵ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

حسین کارگر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نصب پلاک‌های هوشمند بر منازل مسکونی منطقه ۵ اصفهان اظهار کرد: این طرح که با همت معاونت برنامه‌ریزی و با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان به‌صورت هماهنگ در سطح شهر اصفهان در حال اجرا است، به محدوده منطقه ۵ وارد شده است و مجریان آن در حال نصب پلاک‌های منازل و واحدهای تجاری این منطقه هستند، پلاک‌های آبی هوشمند شامل کد پستی و کد شناسایی هستند.

وی با اشاره به اینکه از طریق بارکدهای روی پلاک‌های آبی هوشمند، اطلاعات عمومی ملک قابل بازخوانی است، افزود: این امر می‌تواند به ارائه خدماتی همچون اطلاعات و مشخصات مکان‌مند ملک، کمک بسیاری کند. این خدمت برای راهنمایی مسیر، مکان‌یابی و ارائه خدمت باکیفیت‌تر نهادها و سازمان‌های خدمت‌رسان به شهروندان کمک می‌کند.

مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان تصریح کرد: اجرای این طرح از خیابان نظر در محله جلفا آغاز و هم‌اکنون ۳۵ هزار پلاک در منطقه نصب شده است.

کارگر بیان کرد: اجرای طرح نصب پلاک‌های هوشمند منازل مسکونی تا پایان خرداد ۱۴۰۳ در منطقه ۵ ادامه خواهد داشت و همه منازل و مکان‌های تجاری منطقه دارای پلاک آبی هوشمند خواهند شد.

وی با بیان اینکه برای اجرای طرح نصب پلاک‌های هوشمند منازل مسکونی در سطح منطقه ۵ بیش از ۵۵ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: طی اجرای این طرح، حدود ٥٠ هزار واحد مسکونی و تجاری در این منطقه دارای پلاک هوشمند می‌شوند و از خدمات آن بهره‌مند خواهند شد.

کد خبر 750965

دیگر خبرها

  • طهرانچی: مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم/ آفت مدارس آموزش حافظه‌محور است
  • آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است/ مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم
  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • آیین بهره‌برداری از پروژه‌های سازمان پسماند شهرداری اصفهان آغاز شد
  • آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری
  • تغییر جدید در خط ۴۷ اتوبوسرانی اصفهان
  • نصب ۳۵ هزار پلاک‌ آبی هوشمند در منطقه ۵ اصفهان
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • اتمام اجرای طراحی طرح فیبرنوری در شهرکرد
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)